Piknik prasowy z Purella Food – relacja

Gdzie można najlepiej spędzić ciepłe, czerwcowe popołudnie? Oczywiście na pikniku!

 

Dnia 22 czerwca b.r., w pięknym ogrodzie położonym nad samym Jeziorem Wilanowskim odbyło się spotkanie prasowe w formie pikniku, poświęcone filozofii superfoods. Gospodarz spotkania - Purella Food – producent najczystszej na świecie Chlorelli, zaprosił gości do swojego zielonego świata i pokazał jak w zdrowy, smaczny i łatwy sposób można korzystać ze wszelkich dobrodziejstw tej wyjątkowej algi zwanej multiwitaminą natury.

 

Licznie przybyłych gości przywitali Artur Gajewski, Michał Czerwiński i Piotr Maciejewski (Purella Food) oraz redaktor naczelna magazynu “Jamie” – Anna Gromnicka. Opowiedzieli o trendach w zdrowym odżywianiu oraz o właściwościach i zastosowaniu superfoods – żywności, która potrafi zneutralizować skutki niewłaściwego trybu życia.  „Gwiazdą” pikniku była chlorella – alga, która w swoim składzie zawiera wyjątkowo cenne dla organizmu składniki. Purella Food chcąc ułatwić drogę do zdrowego odżywiania zaprezentowała ponadto portfolio innych produktów bogatych w chlorellę – Greendox oraz Chlorella Natural Energy Bar.
Po części oficjalnej Janek Paszkowski (uczestnik MasterChefa oraz publicysta magazynu “Jamie”) oraz Agnieszka Kopczyńska z agamasmaka.pl, zaprosili wszystkich do wspólnych warsztatów kulinarnych,  podczas których każdy mógł spróbować swoich sił jako kucharz. Drużyna Janka Paszkowskiego przygotowywała specjalną sałatkę z chlorellowym pesto oraz lody z chlorellą robione ciekłym azotem. Na stanowisku Agnieszki Kopczyńskiej przygotowywano zdrowe koktajle oraz słodkości – oczywiście wszystkie z dodatkiem chlorelli. Wyszło pysznie!

 

Spotkanie odbyło się w serdecznej i ciepłej atmosferze a wszyscy czuli się jak na rodzinnym pikniku. Dziennikarze poznali filozofię superfoods oraz dowiedzieli jak stosować i wykorzystywać chlorellę w codziennym życiu.  Było zielono, było zdrowo.

 

Avoccado 

 

Dietetyczki z Avoccado, Malwina Umiastowska i Katarzyna Kosińska to ekspertki w dietetyce oraz pasjonatki zdrowego stylu życia. Na co dzień przeprowadzają metamorfozy swoich pacjentów pomagając osiągnąć im wymarzony cel. Wspierają, edukują i motywują. Prowadzą swój kanał na YouTubie – Dietetyk Avoccado, gdzie udzielają rzeczowych i profesjonalnych porad o zdrowym odżywianiu. Podążają za najnowszymi badaniami w dietetyce, jednocześnie opierając się na fundamentach sprawdzonych i skutecznych zasad dotyczących zdrowego żywienia.

 

Agamasmaka.pl – Agnieszka Kopczyńska

 

Blogerka, zwolenniczka zdrowego odżywiania i wykorzystywania superfoods w swoich potrawach.  Z zawodu jest trenerem i szkoleniowcem a także doradcą żywieniowym. Na jej blogu można znaleźć przepisy na zdrowe a przede wszystkim smaczne potrawy bezglutenowe, beznabiałowe i bezcukrowe. Fanka chlorelli.

 

Janek Paszkowski

 

Uczestnik programu Master Chef, publicysta magazynu „Jamie”, szef kuchni i pasjonat dobrego jedzenia. Odbył staż w słynnej, londyńskiej restauracji „Fifteen” u samego Jamiego Oliviera, który zachwycił się jego talentem. Autor książek kulinarnych i bloger. Lubi niebanalne kulinarne połączenia i stawia na świeże i zdrowe produkty.