Otwarcie restauracji Naturel w Royal Wilanów

12011233_1633788503541561_4049060578115932097_n

23 września grono marek gastronomicznych w Royal Wilanów powiększyło się o nową restaurację Naturel, prowadzoną pod okiem gwiazdy młodego pokolenia szefów kuchni – Marcina Jabłońskiego. Naturel z pewnością przypadnie do gustu smakoszom szukającym w Warszawie wykwintnego menu przygotowanego w oparciu o najlepsze, ekologiczne składniki.

  

Restauracja Naturel mieszcząca się w Royal Wilanów będzie odpowiedzią na potrzeby najbardziej wymagających smakoszy. Marcin Jabłoński – szef i wpółwłaściciel restauracji, wychowywał się w ekologicznym gospodarstwie swoich rodziców „Bukiet Smaków” i od początku pracy w gastronomii kładzie nacisk na zdrowe i naturalne produkty. Swoje poszukiwania kulinarne zaczynał od smaków z dzieciństwa – różnorodnych kasz i sezonowych warzyw i owoców. Wegetarianie i weganie poczują się więc w Naturel jak u siebie. Jabłoński w swojej karierze gotował w Hiszpanii, Francji, Wielkiej Brytanii, ale także w Meksyku i Japonii, dlatego w karcie dań znajdziemy również wyszukane gatunki ryb i owoce morza oraz mięsa przygotowane według najnowszych światowych trendów. Kucharz znany jest także ze swojego zamiłowania do nowoczesnych technik gotowania i najnowszych urządzeń, które pozwalają mu uzyskać smak doskonały.  Wielbicieli nietuzinkowych połączeń smaków z pewnością zaskoczy puree z marchwi z dodatkiem anyżu, autorski sposób przyrządzenia ośmiornicy czy galaretka z prosecco.

 

Kuchnia Naturel kładzie szczególny nacisk na zdrowe, naturalne smaki, które dzisiaj są rzadkością. Większość produktów w menu pochodzi z gospodarstwa Państwa Jabłońskich i z warszawskiego BioBazaru, są to więc certyfikowane, ekologiczne produkty najwyższej jakości. Kuchnia Naturel jest bardzo zrównoważona, a jednocześnie różnorodna i zdrowa.

 

Marcin Jabłoński jest laureatem 3 edycji programu „Top Chef” oraz jednym z najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia w Polsce. Niedawno miał przyjemność gotować na szczycie Unii Europejskiej dla Donalda Tuska, a od teraz będzie gotował dla wszystkich warszawiaków szukających nietuzinkowego menu. Ponadto Marcin gotował także dla wielu gwiazd, m.in. Prezydenta Francji Nicolasa Sarcozi’ego czy znanego rapera 50 Centa. Jabłoński jest laureatem wielu prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie, m.in. Bocuse d’Or (Bruksela), Cup George Baptiste (Meksyk), Cup George Baptiste (Tokio) czy Olimpiady Kulinarnej Erfurt (Niemcy).

 

Naturel to także jedna z niewielu restauracji w Warszawie, w której szef kuchni będzie również współwłaścicielem. Naturel będzie kładło szczególny nacisk na świeżość, sezonowość i wysoką jakość produktów. W lokalu o powierzchni 165 mkw. smakosze znajdą więc wszystko, co najlepsze!